Torta simfonica


Ingrediente:

Blat:
75g unt
30g zahar pudra
1 lingurita coaja rasa de portocala
1 plic zahar vanilat
75g faina
3 oua
75g ciocolata amaruie topita
50g zahar
1 praf de sare

Crema de vanilie:

500ml lapte  
3galbenusuri  
5 linguri zahar  
2 linguri amidon de porumb  
2 plicuri zahar vanilat  
30g unt  
2 linguri zeama de lamaie
Crema de visine

2 plicuri gelatina fina
400g piureu de visine
100g zahar
500ml frisca

Glazura si ornare:

200ml sirop de visine
1 plic Tort-Gelee
200g frisca
visine
coaja de lamiae verde

Mod de preparare:

Blatul:
Se incinge cuptorul la 180 gC.Se freaca bine untul cu zaharul pudra,vanilia si coaja de portocala,se adauga mai intai 1 lingura de faina si apoi galbenusurile pe rand,urmate de ciocolata topita.Se bat bine albusurile cu zaharul si sarea.Se inglobeaza in compozitia de ciocolata,alternand cu restul de faina.Se toarna compozitia intr-o forma de tort de 26cm,tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 30-40 de minute.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca,apoi se taie in doua,dar cu atentie ca este fraged, sa nu il rupeti.
Se prepara crema de vanilie:
Intr-o craticioara se pune laptele la fiert.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul,se adauga apoi amidonul,se omogenizeaza.Se toarna laptele fierbinte peste crema de oua.Se pune inapoi pe foc si se amesteca continu pana se ingroasa,se ia de pe foc si se adauga untul si zeama de lamaie,amaestecand pana se topeste.Se lasa sa se raceasca.
Se prepara crema de visine:
Gelatina se inmoaie in apa rece conform indicatiilor de pe pachet.Visinile se paseaza bine cu blenderul pana obtinem un piure care apoi se strecoara sa eliminam cojile.Se amesteca piureul de visine cu zaharul,se adauga gelatina si la final se inglobeaza frisca batuta.

Asamblare tort:

Se curata forma si se tapeteaza cu folie de plastic alimentara.Se aseaza prima jumatate de blat in forma,apoi se pune crema de vanilie,apoi al doilea blat si se aseaza pe blat crema de visine.Se da la frigider pentru cel putin 4 ore.

Ornare:
Se pregateste gelatina cu sucul de visine conform instructiunilor de pe pachet, se toarna peste tort si se lasa sa se intareasca glazura.Se indeparteaza inelul si se spriteaza pe tort rozete din frisca iar marginile se acopera cu frisca.Se orneaza cu coaja de lamiae verde si visine.
Preparare 65 de minute,coacere,30 de minute,racire 4 ore.