Tort de ciocolata cu mere












Ingrediente:
2 oua
125g zahar
50ml ulei
50ml lapte
2 linguri cacao
1 plic hahar vanilat
o priza sare
150g faina
1/2 lingurita coaja rasa de portocala
½ plic praf de copt
Pentru crema:
3 mere mari
500ml apa
1 plic zahar vanilat
1 plic praf Tort-Gelee
500ml frisca lichida
3 linguri cacao
3-4 linguri de zahar
2 plicuri zahar vanilat
2 linguri ciocolata rasa
Mod de preparare:
Blat:Se bat ouale cu praful de sare,zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza voulmul.Se adauga uleiul si laptele,apoi faina amestecata cu cacao,coaja de portocala si praful de copt.Se toarna aluatul intr-o forma de tort (26cm)tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-40 de minute.Se scoate si se lasa la racit.Intre timp pregatim merele si crema.Merele se curata de coaje si se scoate cotorul si se taie in doua.Se pun la fiert in 500ml apa cu 2-3 linguri zahar si 1 plic vanilie,se adauga merele si se lasa sa fiarba 10 minute.Atentie daca merele sunt mai moi nu le lasati prea mult la fiert.Se scot si se lasa in strecuratoare.Zeama se pastreaza.Se aseaza blatul pe un platou (sau in forma de tort) si se fixeaza de jur imprejur inelul formei.Se toarna 250g din zeama de la mere peste blat,apoi se repartizeaza merele taiate in doua pe blat.Se prepara o glazura de gelatina din praful Tort- Gelee,conform indicatiilor de pe pachet cu zeama ramasa-250ml-.Se toarna glazura peste fructe si se lasa sa se intareasca.
Crema:
Se bate frisca,adaugand 3 linguri cacao si 3-4 linguri de zahar(daca folositi frisca vegetala adaugati zahar mai putin,sau cum va place)si zaharul vanilat.Aceasta crema se repartizeaza uniform peste mere.Se da tortul la frigider pentru 2 ore.Se orneaza cu cele 2 linguri de ciocolata rasa.Sau ornati dupa preferinta.