Rulouri din piept de pui

















Timp de preparare: 1 ora si 35 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1piept de pui fara piele si dezosat
1 ficat de pui
2 bucati muschi de pui (se scoate de la piept cele 2 mici fileuri)
6 ciuperci proaspete
1 lingura parmezan ras
4 felii mozzarella
4 bucati carnaciori afumati
4-5 fire patrunjel proaspat tocat
2 linguri ulei de masline
Sare si piper dupa gust
1 ou
100ml vin alb
100ml apa
putin coriandru pisat
putin oregano
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie in 4 bucati, fiecare bucata se bate cu ciocanul de snitele ,avand grija san nu il zdrobim .Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi tocam marunt ficatul si fileurile de pui si le lasam sa se rumeneasca putin, apoi adaugam ciupercile tocate marunt, asezonam cu sare si piper dupa gust si lasam pe foc cateva minute. Lasam sa se raceasca, adugam verdeata tocata marunt, parmezanul ras si oul.Apoi repartizam compozitia pe fiecare felie de piept de pui, punem o felie de mozzarella sau cascaval si o bucata de carnacior, rulam cu atentie si fixam cu o scobitoare. Asezam rulourile intr-o tava de yena, stropim cu putin ulei, condimentam cu sare si piper dupa gust, coriandru si oregano si adaugam vinul impereuna cu apa, acoperim cu folie de aluminiu si bagam tava la cuptorul preincins la 220 g C pentru 20-30 de minute, apoi scoatem folia si mai lasam la cuptor pentru 15-20 de minute pana se rumeneste frumos.Se scot scobitorile, se aseaza pe farfurie si se servesc alaturi de o garnitura din cartofi natur, piure sau orez.




Orez cu fructe de mare

















Ingrediente:
1 pachet fructe de mare-300g
1 ardei gras rosu
2 rosii
½ lingurita sofran
sare si piper dupa gust
200g orez cu bobul lung(eu am folosit Basmati)
400ml supa de pui
2-3 linguri ulei masline

Mod de preparare:
Intr-o cratita se incinge uleiul, la foc mic,apoi se adauga firisoarele de sofran si se lasa cateva secunde sa iasa culoarea. Se adauga ardeiul si se gateste 3 minute, amestecand frecvent pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga bucatelele de calamar,caracatita si surimi si se gatesc 5 minute, amestecand constant.Se micsoreaza focul la mediu-mic si se adauga rosiile si putina sare, amestecand din cand in cand, circa 10-15 minute, pana ce rosiile se inchid putin la culoare, iar mixtura capata o textura pastoasa.Se spasa rosiile cu fundul lingurii, ca sa se afarame cat mai mult si sa se integreze in sos. Se adauga supa de pui si se lasa sa dea in clocot si se fierbe timp de 10 minute. Se gusta si se potriveste de sare si piper. Se mareste flacara, si se adauga orezul, presarandu-l. Cu o lingura de lemn se da o roata prin cratita, ca sa se verifice daca orezul este distribuit in mod egal. Nu se mai amesteca dupa aceea.Se gateste orezul, fara a acoperi cratita, timp de 10 minute, la foc iute. Se face apoi flacara mica si se gateste orezul alte 8 minute, pana ce tot lichidul este absorbit, iar orezul este gatit, dar ferm.Se ia cratita de pe foc, se acopera si se lasa la odihna, 5-10 minute. Intre timp, se incinge putin ulei intr-o alta tigaie, se adauga scoicile si se prajesc 3 minute, amestecand ocazional. Se adauga apoi crevetii si se continua alte 3 minute, pana ce scoicile sunt facute, iar crevetii sunt fierbinti.Se adauga scoicile si crevetii in cratita la sfarsitul celor 5-10 minute de pauza, asezandu-i peste orez.


File de cod la gratar

Ingrediente: 4 fileuri de cod,sare si piper dupa gus,tzeama de lamaie
Mod de preparare: Pestele se curata si se spala bine,apoi se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie.Se pune gratarul la incins,se aseaza pestele,se condimenteaza cu sare si piper si zeama de lamaie.Se face bine pe ambele parti.Se serveste pestele alaturi de garnitura din legume sau cartofi cpti.