BUDINCA DE CIUPERCI

Ingrediente:


1kg ciuperci proaspete

4-5 cepe rosii

4-5 linguri ulei de masline

Sare si piper dupa gust

2-3 catei de usturoi zdrobiti

1 legatura marar proaspat

1 legatura patrunjel proaspat

6 oua

200ml smantana pentru gatit

200g cascaval

2-3 linguri pesmet alb

2 linguri faina sau amidon de porumb

1 lingura maioneza(otional)eu am pus

Mod de preparare:

Ceapa taiata marunt se caleste impreuna cu usturoiul zdrobit, 2 minute in ulei, se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii, sarea si piperul. Se lasa la foc mic, acoperite, pina cind scade complet apa ce o lasa ciupercile. Dupa ce s-au racit, se adauga pesmetul si, apoi, cascavalul ras ,smintina, galbenusurile, faina, si verdeata tocate marunt.Se amesteca totul bine.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se bat albusurile spuma bine si se amesteca usor in compozitie, apoi se rastoarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina sau pesmet . Se coace timp de 40-50 de minte in cuptorul preancalzit la 180gC.

Se serveste cu cascaval ras deasupra sau simpla.

SOMON SI PASTRAV LA CUPTOR

Ingrediente:


2 medalioane somon

2 pastravi

sare si piper dupa gust

1 lamaie

½ pahar vin alb

2-3 linguri ulei de masline

Sos;

3 linguri mustar dulce

1 lingurita hrean ras

½ lingurita boia dulce

1 lingura otet

Sare si piper dupa gust

2-3 catei de usturoi pisati

2-3 linguri ulei

Sos sampanie :

400ml sampanie

3 galbenusuri

1 1/2 lingura amidon de porumb

200ml samantana pentru gatit La Dorna-15% grasime

1 lingura zeama de lamiae

1 lingura zahar brut

Sare si piper alb dupa gust

Mod de preparare:

Se curate pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,se ung pestii cu ulei se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamiae.

Separat se pregateste sosul din toate ingredientele,apoi se unge pestele cu acest sos pe toata suprafata pestilor.Se adauga vinul si se baga la cuptorul preancalzit la 200gC pentru 20 de minute.Tava trebuie acoperita cu folie de aluminiu.Dupa 20 de minute,se scoate folia si se mai lasa 10-15 minute pentru a se rumenii.Prinde o culoare aramie.Se serveste cu o garniture de legume sau cartofi natur,alaturi de un sos de sampanie.

Sos sampanie:

Mod de preparare.:

Intr-o oala se pune sampania sa fiarba la bain marie.Separat intr-un castron se pun galbenusurile,zaharul,sarea si piperul,amidonul,zeama de lamie si smantana.Se amesteca bine .Cand sampania a fiert se adauga usor crema de oua amestecand bine sa nu se formeze cocoloase.Se lasa pe foc pana se ingroasa sosul.

Pentru aceasta reteta,m-am inspirat din Bucataria lui Medi.