Ingrediente:
4-5 fire de praz
3-4 linguri ulei de masline
2 linguri pasta de tomate
20-25 de masline
Sare dupa gust
½ pahar de vin alb
1 lingurita zahar brut
1 pahar apa
1 felie de lamaie
1 legatura patrunjel proaspat
Mod de preparare:
Se curata mai intai prazul de prima foaie si se taie in 4-5 bucati,dar numai partea alba.Intr-o cratita se pune uleiul si se aseaza pe foc,cand s- incins se pune prazul si se lasa sa se rumeneasca putin,dar atentie sa nu se arda.Cand s-a rumenit se adauga apa,vinul,maslinele si feliuta de lamaie.Se lasa mancarea sa fiarba,dar sa nu scada prea mult,se adauga pasta de tomate si zaharul.Se mai lasa sa dea 2-3 clocote si se adauga patrunjelul proaspat tocat.
Ciorba din carne de porc
Ingrediente:
1kg carne de porc cu os(rasol sau coaste)
2-3 morcovi
1 patrunjel radacina
1 pastarnac radacina
1 ceapa uscata
½ telina
2 ardei grasi
2-3 rosii(sau o cutie rosii in suc )
2 l apa
1 l bors proaspat
2 oua
1 legatura leustean
Mod de preparare:
Se taie carnea bucatele si impreuna cu osul se pune la fiert intr-o oala cu 2l de apa rece.Cand a facut spuma se curata bine cu o spumiera.Se lasa sa fiarba la foc mic sau in oala sub presiune(eu folosesc oala sub presiune).Dupa ce a fiert carne pe treisferturi se adauga zarzavatul tocat cubulete si sarea dupa gust.Se lasa sa fiarba pana ce carnea este bine facuta,apoi se adauga rosiile se mai lasa 5-10 minute sa fiarba si se adauga borsul..Cine prefera poate aduga si putina fidea. Se drege cu zdrente de ou si leustean.
1kg carne de porc cu os(rasol sau coaste)
2-3 morcovi
1 patrunjel radacina
1 pastarnac radacina
1 ceapa uscata
½ telina
2 ardei grasi
2-3 rosii(sau o cutie rosii in suc )
2 l apa
1 l bors proaspat
2 oua
1 legatura leustean
Mod de preparare:
Se taie carnea bucatele si impreuna cu osul se pune la fiert intr-o oala cu 2l de apa rece.Cand a facut spuma se curata bine cu o spumiera.Se lasa sa fiarba la foc mic sau in oala sub presiune(eu folosesc oala sub presiune).Dupa ce a fiert carne pe treisferturi se adauga zarzavatul tocat cubulete si sarea dupa gust.Se lasa sa fiarba pana ce carnea este bine facuta,apoi se adauga rosiile se mai lasa 5-10 minute sa fiarba si se adauga borsul..Cine prefera poate aduga si putina fidea. Se drege cu zdrente de ou si leustean.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)