Scrumbie la cuptor

Ingrediente:


5 scrumbii

1 ceapa taiata rondele

2 fire usturoi proaspat

1 lamaie taiata felii

8 rosii cery

1 morcov taiat rondele

cimbru proaspat

cateva fire de rozmarin

1 pahar de vin alb

zeama de la 1 lamaie

sare si piper dupa gust

2-3 linuri ulei de masline pentru uns tava

Mod de preparare


Se curata scrumbiile,se spala bine,apoi se sareaza in interior si exterior,apoi se cresteaza fin.Se tapeteaza o tava de aragaz cu folie de aliminiu,peste care se aseaza o hartie de pergament,se unge cu ulei,se aseaza scrumbiile,iar in burta fiecarei scrumbii se pun cate 2 felii de lamiae,cateva rondele de ceapa,2-3 rondele de morcov si ierburile aromatice.Se stoarce zeama de la o lamiae pe tot pestele,se mai comdimenteaza cu sare si piper dupa gust,iar restul legumelor se repartizaza in tava.Se adauga paharul cu vin,se acopera bine pestele cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 230gC pentru 35 de minute.Se scoate tava,se inlatura folia de deasupra si se mai lasa la grill pentru maxim 5-6 minute sa se rumeneasca.Se servesc alaturi de o garnitura din cartofi natur sau la cuptor.Eu am facut o garnitura din cartofi acordeon la cuptor.

Un comentariu:

  1. Unul dintre pestele preferat al meu, este scrumbia. Si intr-adevar, un adevarat deliciu gatit in orice fel :(gratar,cuptor,prajit, etc.) Frumos prezentata si aceasta reteta cu gust...!

    RăspundețiȘtergere